QUANTYA Nieuws

     
     
24-08-2010

Elasto Trading BV nieuwe importeur Quantya Benelux

 

Met ingang van 23 augustus heeft VHM van Haandel Motorparts BV het importeurschap van Quantya Benelux overgedragen aan Elasto Trading BV. Dit bedrijf was al dealer van de elektrische motorfiets uit Zwisterland en hiermee kunnen ze de activiteiten verder gaan uitbreiden. De service en garantiezaken worden tevens overgenomen door Elasto Trading BV.

 

VHM van Haandel Motorparts BV gaat zich nu weer volledig concentreren op de kernactiviteiten: Ontwikkeling van prestatieverbeterende producten en de verkoop van diverse motoronderdelen voor motorcross, wegrace en karting. Het afgelopen jaar was er al een forse uitbreiding van het productaanbod en voor de toekomst hoopt VHM een nog betere vertegenwoordiging te kunnen bieden aan de motorbranche.

 

Voor informatie over Quantya en QuantyaparX kunt u voortaan terecht bij:

 

Elasto Trading BV

Dhr. Eric Stoutjesdijk

Arnold van lieropstraat 32

Steenbergen

Tel.: 0167- 564614

Mob.: 06- 51407013

E-mail: elasto@planet.nl

Website: www.quantya.nl

 
29-04-2010 Quantya demo @ circuit de Chimay 2 mei BelgiŽ

Op zondag 2 mei wordt op circuit de Chimay een spectaculaire show gegeven met 4 Electro bikes. Kom ook naar de show dat begint van 12.30-13.30 uur.

Meer info: circuit.be

 
18-02-2010

Nieuwe Quantya modellen 2010: Quantya Squter P1 & Quantya MMX

Vandaag zijn de nieuwe Quantya modellen gepresenteerd tijdens de Swiss-moto 2010.

Een totaal nieuwe model scooter is ontwikkelt door Quantya SA. De scooter model Squter P1 maakt gebruik van de nieuwe Quantya lithium polymer accu met een spanning van 74V en een capaciteit van 40Ah.

De Quantya Track krijgt een kleinere versie, de Quantya MMX voor de jeudige rijders.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave. Binnenkort meer informatie over de 2010 modellen, hou de website in de gaten!

Klik hier voor meer technische gegevens.

 
17-02-2010 Quantya E-mX op motorbeurs Utrecht 18 februari t/m 21 februari

MOTORbeurs Utrecht staat garant voor het breedste aanbod voor motorliefhebbers. Van grote multibrand dealers tot motorhandelaren.

Kom ook langs en bewonder de Quantya Track E-mX in hal 10, standnr. A055 op de stand van Motorsport Organisatie Nederland (MON).

 

 
17-02-2010 Reportage FIM Ride Green Eco Enduro 2009 in de Noppennieuws

"In Denemarken werd tijdens de Ďklimaattopí de eerste ĎEco-enduroí georganiseerd: een heuse enduro met elektrische motoren werden losgelaten op een gevarieerde route over Deense bospaden en een stuk strand. Een kleine veertig elektrische machientjes stonden er aan de start, met mannen als Amel Advokaat, JoŽl Smets, Mikkel Caprani en Pal Anders Ullevalseter aan het stuur."

Klik hier voor het volledige artikel in de Noppennieuws nr. 85

 
5-02-2010 Quantya wereldpremiere SWISS-MOTO 2010

Tijdens de Swiss - Moto 2010 in Zurich wordt de nieuwe Quantya elektric moto gepresenteerd.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, meld u zich nu aan op de Quantya nieuwsbriefservice.

www.swiss-moto.ch

www.quantya.com

 
21-01-2010 Quantya E-mX demo @ Supercross Goes

Tijdens de 18de editie Supercross Goes dat van start gaat op vrijdag 22 en zaterdag 23 janurari 2010 in de Zeelandhallen te Goes zal er diverse Quantya E-mX demo's gegeven worden. In de avondpauze als onderdeel van de entertainment zullen Stephanie Stoutjesdijk, Britt van der Werff, Tamara Huijbrechts, Britt van de Wekken en een Mystery rider een spektakel verzorgen met de Electro bikes!

Meer info: www.smz.nl

 
16-12-2009

FIM Ride Green Eco Enduro 2009: The race that changes the future of motorcycling!

Afgelopen weekend werd de eerste FIM Ride Green Eco Enduro in Denemarken gehouden. Dit driedaagse evenement werd georganiseerd tijdens de internationale klimaattop in Kopenhagen.

De Quantya Track en Strada motoren werden door toprijders aan de tand gevoeld. De Zwitserse machines hebben de zware test met vlag en wimpel doorstaan.  De Nederlander Amel Advokaat is als tweede geŽindigd. De Fransman Fabien Planet werd als winnaar afgevlagd, maar Advokaat wist wel Kasper Lynggaard uit het gastland en oud-wereldkampioen motocross JoŽl Smets voor te blijven.

Lees voor meer informatie op de FIM website

Video Eco Enduro 2009

www.ecoenduro.com

 
15-12-2009 Quantya in de Noppennieuws nr. 84

"Inmiddels is er een jaar nadat we in Boekel, bij VHM, kennis maakten met razendsnel accelererende vertrekkende fluisterstille machines door de importeur veel promotie gedaan en zijn er demoraces gereden waarbij veel positieve geluiden uit het publiek waren te horen."

Klik hier voor het volledige artikel in de Noppennieuws nr. 84

 
14-12-2009 E-mX: een nieuwe tak van motorsport

E-mX is een nieuwe tak van motorsport die is geplaatst tussen het populaire fietscrossen (BMX) en de traditionele motocross. E-mX zal ook outdoor worden opgezet op korte overzichtelijke circuits. Nieuwe speciaal voor E-mX opgezette circuits dus en niet op de bestaande MX circuits. E-mX motoren zijn bij uitstek geschikt voor korte technische en spectaculaire circuits.

De planning is dat er in 2011 een aparte competitie voor wordt opgezet onder auspiciŽn van Motorsport Organisatie Nederland (MON)

De stichting E-mX (voor info: tel: 0485-315810) heeft zich o.a. ten doel gesteld om deze spectaculaire sport te promoten en heeft daarvoor een professioneel demo team opgezet. Dit demoteam bestaat uit zowel crossers als trialrijders, want E-mX motoren zijn ook uitermate geschikt voor indoor demoís tijdens beurzen, bedrijfsfeesten etc.

Bezoek de website www.e-mx.nl voor meer informatie!

 
26-10-2009 Eerste ECO test door Motor magazine 22 okt - 4 nov 2009 nr. 22

De Quantya Strada met supermotard wielen is uitgebreid getest door Motor magazine, de eco test verslag is te lezen in Motor magazine uitgave nr. 22  

Motor's mening: + goed stuurkarakter, krachtige remmen, hoopvolle toekomst, omkijkfactor.

Klik hier voor het volledige testrapport in de Motor magazine nr. 22

 
22-9-2009 Foto impressie Electric Avenue

Op de Electric Avenue, opgebouwd rond de Albert Cuyp en het Marie Heinekenplein, kon u zondag 20 september '09 ontdekken, ervaren en beleven wat elektrisch vervoer is en kan. Het was een geslaagde dag met prachtig weer en veel belangstellenden.

Met dank aan stuntrijders George en Steve Strik voor het spektakel op de Albert Cuyp.

Klik op de foto's voor een grotere weergave.

 

 
22-9-2009 Shirley Verkade 1ste plaats Demo Electro motors in ONK Harfsen:

''Afgelopen zondag was er een Demo wedstrijd voor de Electro motoren, de knmv selectie dan de Dames mochten op de motoren rijden. Ik heb het super naar mijn zin gehad op zo'n motor, het was leuk om er een keertje mee te rijden! De eerste manche lag ik bijna de hele wedstrijd aan kop maar mijn sleutel was een keer uit de motor gegaan waardoor Nicky v Wordragen een stuk op me inliep. Later viel ik in een gladde modderbocht waardoor Nicky mij voorbij wist te komen. Deze manche ben ik 2e geworden. De tweede manche lag ik van begin tot eind aan kop en was erg gezellig op de motor want je kon met iedereen praten langs de baan, geen geluid op de motor! Totaal was ik ook 1e geworden.''

Fotoīs van de E-mX van Shirly Verkade.

Foto reportage ONK 20-09-2009 door Jan van Asselt.
 
 
18-9-2009 Hamac heeft primeur met "elektrocross" tijdens ONK in Harfsen 20 september 2009

De Harfsense motocrossclub Hamac heeft voor het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross & MX 3 een ware primeur in het wedstrijdprogramma opgenomen.

Naast de reguliere kampioenschapsraces op de zijspannen en crossmotoren, wordt er op 20 september op circuit 't Peppelenbos in Harfsen een demo-wedstrijd verreden op eco-bikes.

De Hamac heeft een aantal dames van de Nederlandse WK-selectie bereid gevonden hun kunnen te laten zien op de compleet elektrische Quantya-motoren. 1 ste manche demowedstrijd 12.00 uur, 2de manche 14.45 uur.

Bezoek de website www.motocrossharfsen.nl voor meer inhoudelijke informatie over het evenement.

 
15-9-2009 Quantya demo op de Electric Avenue in Amsterdam tijdens de Autovrije Dag 20 september 2009
 
De kans dat u binnen enkele jaren in een elektrische auto rijdt is groter dan u denkt. Om erachter te komen hoe het is om elektrisch te rijden, raden wij u aan om op de Autovrije Dag van 20 september een bezoek te brengen aan de Electric Avenue (opgebouwd rond de Albert Cuyp en het Marie Heinekenplein, Amsterdam 10.00-17.00 uur)

Op de Electric Avenue gaat elektrisch vervoer de uitdaging aan met het bekende gemotoriseerde vervoer. En u kunt meedoen! Bijvoorbeeld door een proefrit te maken op een elektrische scooter, fiets of in een elektrische auto. U kunt ook gaan kijken naar demonstraties van Quantya elektrische crossmotoren, en naar races tussen elektrische en 'normale' scooters.

Meer informatie Electric Avenue: www.nieuwamsterdamsklimaat.nl

 
20-8-2009 Quantya demo, primeur in Friesland 22-23 augustus 2009!

De actieve motorsport vereniging MC Flying Boetoe organiseert op 22 en 23 augustus een nieuw motorsport spektakel onder de naam KNMV ONK -" Supermotoraces Fryslan "- met veel internationale deelname.

Als absolute primeur in Friesland gaat de prominente Friezin Marianne "MX" Veenstra deze innovatieve machines demonstreren samen met de enduro crack Dave Elsinga. Milieu vriendelijke en absoluut CO2 neutraal. Geluidloze Zwitserse precisie!

Bezoek de website www.supermotofryslan.nl voor meer inhoudelijke informatie over het evenement.

 
11-8-2009 Quantya op Bavaria City Racing 16 augustus 2009

Elipo laat zien hoe snel en spannend elektrisch rijden is tijdens Bavaria City Racing op 16 augustus, van 11:30u tot 12:00u.

Bezoekers van Bavaria City Racing kunnen zo met eigen ogen zien dat elektrische voertuigen niet altijd saai en traag zijn. Zo sprint de elektrische Lotus Elise in minder dan 5 seconden van stilstand naar 100 km/h. De Quantya crossmotor is krachtig genoeg om wheelies mee te maken. Bovendien, zo stelt Elipo, is elektrisch rijden hartstikke leuk en natuurlijk milieuvriendelijk.

Met dank aan: www.elipo.nl

Meer informatie Bavaria City Racing: www.bavariacityracing.nl

 
22-7-2009

Persbericht E-mX circuit primeur te Westdorpe 27-7-2009

Op maandag 27-07-2009 zal tijdens de 8e jaarlijkse S.R.S. special day voor de
gehandicapte medemens tevens het startsein gegeven worden voor de primeur op het E-mX circuit.

Dit is het 1
e E-mX circuit in de Benelux in samenwerking met VHM, Quantya Benelux.

Klik hier voor het volledige perbericht

 
22-7-2009 Persbericht E-mX  in Motorgazet nr. 6 - 21 juli 2009

Klik hier voor het volledige artikel in de Motorgazet nr. 6 - 21 januari 2009

 
2-7-2009 E-mX Quantya demonstratie @ ONK zijspannen en MX3 Mill 4-5 juli

4 en 5 juli aanstaande worden met de Quantya E-mX motoren spectaculaire demonstraties gegeven gedurende de pauzes van de ONK zijspannen en ONK MX3. Kom ook een kijkje nemen naar de nieuwste rage in de MX.

Adres Circuit: Fazanteweg 15, 5453 JM LANGEBOOM

Voor meer informatie tijdschema: http://www.mscmill.nl
 
26-6-2009 Startsein 1ste Em-X crossbaan

Dinsdag 23 juni zijn de eerste 5 gemodificeerde Quantya Track motoren (E-mX crossmotoren) overhandigd aan dhr. Eric Stoutjesdijk. Het startsein voor de eerste E-mX crossbaan in Nederland is nu een feit! De E-mX crossmotoren zijn Quantya Track motoren uitgerust met oa. een laptimer, verfrissende stickerset, buzzer en een kill switch. Voor slechts een klein bedrag kan je nu met een paar vrienden elektrisch crossen op de daarvoor speciaal aangelegde crossbaan in Westdorp
e (ten zuiden van Terneuzen bij de Belgische grens).

Ook zin om CO2 vrij en geluidloos te crossen, neem dan nu contact op met dhr. Eric Stoutjesdijk, T 06-514 070 13

Adres circuit: Industrieweg Zuid (ongenummerd), Westdorpe

Klik hier voor de locatie en routebeschrijving

www.finlandcircuit.nl

 
25-6-2009 Nieuwe accesoires: Paioli achterschokbreker en snellader 40A

Met de 40A snellader is de Quantya Strada-Track-Moped in iets meer dan een uur weer volledig opgeladen!

Voor de serieuze Quantya Track gebruikers is een Paioli achterschokbreker verkrijgbaar waarbij de veervoorspanning hydraulisch regelbaar is. Zowel de ingaande als uitgaande demping is uiteraard in te stellen.

Klik hier voor de prijzen.

 
26-5-2009

De vijfde editie van Ecomobiel zal dit jaar terug plaatsvinden op het Steenplein. De beurs en proefrittenparcours zijn toegankelijk op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei van 10 tot 18 u.

Meer info: www.ecomobiel5.be en www.evstart.be

 
15-5-2009
Marnicq Bervoets zet ronde record met Quantya op circuit Zolder.

Een geslaagde dag tijdens de introductie van de cleanweek2020 in Zolder. Marnicq heeft een tijd neergezet van 1 minuut en 3 sec op het MX circuit wat speciaal voor deze gelegenheid is aangelegd. De bedoeling is om volgende jaar een snellere tijd te zetten om zo de vooruitgang van de elektrische voertuigen in beeld te brengen. Klik op de foto's voor een vergroting van de afbeelding.

 
6-5-2009 Quantya demo en testrit op circuit Zolder 7 mei '09

Circuit Zolder organiseert op donderdag 7 mei aanstaande de startdag van Clean Week 2020, dat voor het eerst georganiseerd wordt van 5 tot 9 mei 2010, uiteraard is Quantya aanwezig met toprijders Heikki van den Berg en M. Bervoets.
Circuit Zolder lanceerden eerder al de blog (
www.cleanweek2020.be) en gaan deze week het voorbereidende jaar in.
We nodigen je daarom graag uit om samen met ons die countdown mee te maken om exact 10.20í20Ē

Meld je hier aan voor toegang op circuit Zolder.

 
16-4-2009 Quantya in de Moto73 nr. 7: 2-15 april 2009 testrapport: Dť toekomst

"De eerste rondjes mis je wel een beetje het geluid, maar dat went best snel. Maar het rijden is echt leuk."

Klik hier voor het volledige testrapport in de Moto73 nr. 7

 

 
18-3-2009 Quantya Moped en nieuwe accesoires

De Quantya Strada uitvoering is nu ook verkrijgbaar als brommer uitvoering met een topsnelheid van 45km/h en een max. vermogen van 4 kW. Alle voordelen van elektrisch rijden, ook voor degene zonder motorrijbewijs. Meer informatie.

Kijk ook bij accessoires om je Quantya te pimpen tot een Supermotard.

 
3-3-2009 De klassieke motorblad "Motor Revue" maakt kennis met de Quantya

"Opmerkelijk/ verbazingwekkend/belachelijk is: je hoort echt niks; alleen het zoemen van de banden."

Klik hier voor het volledige verslag in de Motor Revue nr.2-'09

 
3-3-2009 INTERNATIONALE QUANTYA VIDEO CONTEST met 1 maand verlengd

Doe mee aan de eerste officiŽle Quantya video contest 2009 en win voor maar liefst 1000 euro aan prijzengeld*!
Maak een leuke, originele, actie, stunt film met je eigen Quantya en zet deze op Youtube voor 30 april 2009!

Kijk op http://www.quantya.com voor meer informatie en deelname.

De " Quantya VideoContest" winnaars zullen op 15 Mei, 2009 worden aangekondigd.

*(prijzengeld wordt uitgekeerd in Quantya onderdelen).

 
25-2-2009 Quantya op motorbeurs Utrecht 26 februari t/m 1 Maart '09

MOTORbeurs Utrecht staat garant voor het breedste aanbod voor motorliefhebbers. Van grote multibrand dealers tot motorhandelaren.

Kom ook langs en bewonder de Quantya Track in hal 9, standnr. D046 bij Motorpower, gezamenlijke scholen Motorfietsopleiding
 

 
28-1-2009 Quantya "de Zwitserse fluisterflitser" in Autopress Januari '09

"Het concept is absoluut interessant voor woonwerk rijden, stadsbezoek en bijvoorbeeld bezorgdiensten, politie en post"

Klik hier voor het volledige verslag in de Autopress Januari '09

 
26-1-2009 Quantya getest door Veronica

"De motor zoemt nauwelijks hoorbaar. Het koppel is door de elektromotor meteen beschikbaar, dus het is in de stad een heerlijk ding om door het drukke verkeer te laveren" luiden de woorden van Ron Kampers - Veronica.

Klik hier voor het volledige verslag in de Veronica week 4 - '09

 
27-1-2009 Quantya  in Motorgazet nr. 5 - 27 januari 2009

Toonaangevende Belgische Motorkrant besteedt aandacht aan de Quantya elektrische motor.

Klik hier voor het volledige verslag in de Motorgazet nr. 5 - 27 januari 2009

 
26-1-2009 Quantya op open dag Koning Willem 1 College

De Quantya is te bewonderen op de open dag van Koning Willem 1 College te
's- Hertogensbosch, vrijdag 31 en zaterdag 31 januari!

Adres: Vlijmenseweg 2 - 's- Hertogensbosch

Klik hier voor meer informatie!

 
8-1-2009 INTERNATIONALE QUANTYA VIDEO CONTEST

Doe mee aan de eerste officiŽle Quantya video contest 2009 en win voor maar liefst 1000 euro aan prijzengeld*!
Maak een leuke, originele, actie, stunt film met je eigen Quantya en zet deze op Youtube voor 30 april 2009!

Kijk op http://www.quantya.com voor meer informatie en deelname.

De " Quantya VideoContest" winnaars zullen op 15 Mei, 2009 worden aangekondigd.

*(prijzengeld wordt uitgekeerd in Quantya onderdelen).

 
18-12-2008 Quantya in het nieuws

De elektrische Quantya motorfiets is volop in de aandacht bij de media. Diverse sites, tijdschriften en kranten schrijven over de nieuwe rage!

Klik hier om de artikelen te lezen.

 
27-11-2008 Update Video

Aan de bestaande video`s gefilmd in Zwitserland, Italie en Duitsland zijn nu twee videofragmenten toegevoegd. De eerste is onze testrit gefilmd op eigen bodem en het tweede fragment is afkomstig van de Quantya importeur uit Amerika.

Klik hier om naar de beelden te bekijken.

 

 
17-11-2008

Update website

Motoplus heeft een Quantya Strada getest en daar een verslag van geschreven.
Het resultaat is toegevoegd aan de pagina pers.

Ook hebben we een kosten berekening gemaakt van de Quantya tov een verbrandingsmotor. In de berekening zijn de brandstofkosten, laadkosten en motorblok onderdelen meegenomen.
Dit alles is te vinden onder de knop calculatie.

 
 8-10-2008 Quantya Strada op de Dynostar stand Intermot Keulen

Kom ook naar de Internationale motorbeurs 8-12 oktober Intermot Keulen, waar de nieuwste motoren worden gepresenteerd. In samenwerking met Dynostar is de Quantya te bezichtigen op de Dynostar stand. Dynostar is een Nederlandse fabrikant van rollenvermogenstestbanken en tevens marktleider in zijn sector. De Quantya is aanwezig met de Strada versie op de stand van Dynostar Hal 5 B60/C61.

 

 1-10-2008

Importeur Benelux

De Quantya motorfietsen zijn nu verkrijgbaar in Nederland, Belgie en Luxemburg.
Vanaf heden is VHM de importeur en actief in deze regio.
Mocht u na het bekijken van de website nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.